Αφαίρεσαν από το νέο νόμο το άρθρο για την απαγόρευση συμμετοχής ακρωτηριασμένων ζώων σε εκθέσεις!


Αφαίρεσαν από το νέο νόμο το άρθρο για την απαγόρευση συμμετοχής ακρωτηριασμένων ζώων σε εκθέσεις!Λάβαμε την παρακάτω επιστολή στο adespoto.gr και την δημοσιεύουμε. Ο εμπαιγμός του υπουργείου δεν έχει προηγούμενο!!!!Τι την ήθελαν την δημόσια διαβούλευση; Για να χάσουμε το χρόνο μας; ''Σας γράφω αυτή την επιστολή νιώθοντας απογοήτευση για μια τεράστια αντίφαση και αδικία. Η Ελλάδα υπόγραψε χωρίς καμία επιφύλαξη την Ευρωπαϊκή Σύμβαση προστασίας των ζώων που επικυρώθηκε με το Νόμο 2017 (ΦΕΚ31 τ.Α/27-2-1992) που απαγορεύει απόλυτα τους ακρωτηριασμούς ζώων για αισθητικούς λόγους και καθορίζει ποινές, αλλά οι ακρωτηριασμένοι σκύλοι συνεχίζουν να βραβεύονται για 20 σχεδόν χρόνια στις εκθέσεις μας. Ως γνωστόν στη χώρα μας πολλοί δεν σέβονται τους νόμους και επικρατεί η μεγάλη ατιμωρησία…Οι ευρωπαίοι φιλόζωοι μας χλευάζουν και μας απειλούν με καταγγελίες και δικαίως φυσικά. Σχεδόν σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες είναι αδύνατη η συμμετοχή ακρωτηριασμένου σκύλου σε έκθεση. Εμείς όμως είμαστε οι…πονηρούληδες….

Το Νομοσχέδιο για τα κατοικίδια ζώα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ήρθε να λύσει το πρόβλημα και την τεράστια αντίφαση και σωστά προέβλεπε στο άρθρο 7 παρ.4 περί διοργάνωσης εκθέσεων με σκύλους, ότι: «απαγορεύεται η συμμετοχή ακρωτηριασμένων ζώων σε εκθέσεις». Διότι περίτρανα αποδείχτηκε στην πράξη, ότι η κύρωση της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Προστασίας των ζώων δεν επαρκεί για να αποτρέψει τον ακρωτηριασμό των ζώων και χρειάζεται Νομοθετική ενίσχυση.

Ξαφνικά στο σχέδιο Νόμου που κατατέθηκε για επεξεργασία και ψήφιση στη Βουλή, αυτό ως δια μαγείας αφαιρέθηκε !!! Δεν θα γίνουμε ποτέ Ευρώπη? θα παραμείνουμε τριτοκοσμικό Ελλαδιστάν? Αυτή την Ελλάδα θέλουμε? Αυτή την Ελλάδα οραματίζεται ο Νομοθέτης μας? Ειλικρινά είχαμε πιστέψει ότι θα άλλαζαν τα πράγματα. Και αλλάζουν στο ζωοφιλικό χώρο…με άλματα προς τα πίσω!!!

Πως θέλουμε ο Έλληνας να μάθει να σέβεται τους Νόμους και να πάψει να ακρωτηριάζει τους σκύλους όταν αυτοί οι ίδιοι που νομοθετούν δε λαμβάνουν υπόψη τις επιταγές της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Προστασίας των ζώων και του Νόμου??? Ποια μικροσυμφέροντα επικράτησαν της λογικής και του δίκαιου??? Πότε θα αλλάξουν οι πολιτικοί αυτή τη νοοτροπία??? ‘Έλεος!!!

Είναι αυτονόητο ότι όσο οι ακρωτηριασμένοι σκύλοι συνεχίζουν να συμμετέχουν και να βραβεύονται στις εκθέσεις, δεν υπάρχει πιθανότητα να σταματήσουν οι επίπονοι και επικίνδυνοι (αναισθησία-επιπλοκές) ακρωτηριασμοί τους. Είναι επίσης αυτονόητο ότι το να βραβεύονται ακρωτηριασμένοι σκύλοι σε εκθέσεις αντίκειται στις επιταγές της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Προστασίας των ζώων.

Τα κράτη στα οποία απαγορεύονται οι ακρωτηριασμοί για αισθητικούς λόγους και σχεδόν σε όλα δεν μπορούν οι ακρωτηριασμένοι σκύλοι να συμμετέχουν σε εκθέσεις είναι: Αγγλία, Ουαλία, Σκωτία, Ιρλανδία, Δανία, Νορβηγία, Σουηδία, Φινλανδία, Ισλανδία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία, Μάλτα, Πορτογαλία, Ιταλία, Ολλανδία, Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία, Ουκρανία, Πολωνία, Τσεχία, Σλοβακία, Ουγγαρία, Σλοβενία, Κροατία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Σερβία, Κύπρος και Τουρκία.

Σε αρκετά κράτη π.χ. Γερμανία, Ελβετία, Φινλανδία, Ιρλανδία κλπ απαγορεύεται απόλυτα και η εισαγωγή αλλά και η κατοχή ακρωτηριασμένου σκύλου.


Ο πολιτισμός ενός Λαού φαίνεται και από τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρεται στα ζώα. Η Ευρώπη το έχει κάνει πράξη και τρόπο ζωής και έκρινε ότι αποτελεί κακοποίηση και δεν συμβάλει με κανένα τρόπο στην ευζωία των ζώων ο ακρωτηριασμός για αισθητικούς λόγους. Εμείς οι Έλληνες με το να συνεχίζουμε να επιβραβεύουμε τους ακρωτηριασμούς μέσω των εκθέσεων θα αποδείξουμε τη ζωοφιλία μας???

Μαρία Δεκαρίστου

*Οι τρεις δευτεροβάθμιοι Φιλοζωικοί Φορείς σας καλούν σε Συνέντευξη Τύπου την Τρίτη 12 Ιουλίου, στις 13.30 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, στο Αμφιθέατρο Αντώνης Τρίτσης, που βρίσκεται επί της οδού Ακαδημίας αρ. 50.


Πληροφορίες:


6976489349, 6945237270, 6945481044




αναδημοσίευση απ το adespoto.gr

0 Response to "Αφαίρεσαν από το νέο νόμο το άρθρο για την απαγόρευση συμμετοχής ακρωτηριασμένων ζώων σε εκθέσεις!"

Δημοσίευση σχολίου